Place of work and position after university graduation
|
1994-1995 veterinarian in the Raiymbek village of Almaty region;
1995-1998 student of Candidate of Sciences program, Department of Biochemistry, Kazakh National Agrarian University (KazNAU);
1998-2005 methodologist, Training Department of KazNAU;
2005-2010 senior lecturer, assistant, Department of Standardization and Quality of Agricultural Products, KazNAU;
2010-2012 seniorlecturer, Department of Agrochemistry and Soil Science, S.Seifullin Kazakh Agro Technical University, Nur-Sultan;
2012-2019 senior lecturer, acting Associate Professor of the Department "Food Biotechnology", Deputy Dean of the Faculty of Distance Training, Almaty Technological University;
2019 to the present, senior teacher of the Department of Biology, AbaiKazakh National PedagogicalUniversity
|
Publications
|
1. Сыман К.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Аминокислотный состав белков верблюжьего молока. //Россия и Европа связь культуры и экономики. Чешская Республика 2 март 2018. С.319-321 Сборник включен в Российский индекс научного цитирования (РИНЦ)
2.Сыман Қ.Ж., Сарсекеева Г.Ж. Повышение биологической ценности йогуртовых напитков с использованием различных наполнителей. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г. С.169-174
3. Cыман Қ.Ж., Турпанова Р.М. Мониторинг пищевой продукции на наличие ГМО. //IV Международной научно-практической конференции«Интеграция научного сообщества перед глобальными проблемами современности»в г. Саппоро (Япония) 13-15 февраля 2019 г.С.174-178
4. Сыман К.Ж., Cарсекеева Г.К. Изучение биохимических показателей верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.418-421
5. Сыман К.Ж., Салтыбаев А.Д. Особенности химического состава верблюжьего молока. //IV Международная научно-практическая конференция «Перспективы развития современной науки» в г. Кванджу (Ю. Корея) 20-22 марта 2019 г. С.421-429
|
Participation in scientific projects
|
1"Development of technology for new types of cheeses and drinks from functional whey using vegetable bioadditives"
2. "Development of a contact drying plant for drying vinasse with the aim of producing additives in animal feed"
|